LK Portaan vuoden 2022 suuntaviivat

Tuomas Monni LK Portaalta kertaa vuotta 2021

Miten LK Portaan viime vuosi sujui? Entä mitä on tiedossa vuodelle 2022? LK Portaan Tuomas Monni kertoo kuulumiset.

Viime vuotta Tuomas Monni kuvailee kaksijakoiseksi. Alkuvuosi oli koronan vuoksi hiljainen, mutta keväällä tilauksia alkoi tulla runsaasti, ja loppuvuosi olikin erittäin kiireinen. Vuotta 2021 leimasi myös teräksen hinnan nousu.

Viime vuoden suurin haaste oli Monnin mukaan oman kapasiteetin hallinta. “Hiljaisen alkuvuoden jälkeen saimme ennätysmäärän tilauksia. Sen seurauksena olimme pidennetyn ajanjakson tiukoilla toimitusaikojen kanssa, mikä oli stressaavaa työntekijöille”, hän kertoo. “Haluankin kiittää koko henkilökuntaa venymisestä. Vaikka vuosi oli rankka, niin toisaalta siitä opittiin paljon.”

Tilannetta on nyt ryhdytty korjaamaan. Keväällä otetaan käyttöön uusi tuotannonohjausjärjestelmä ja LK Porras tulee myös panostamaan entistä enemmän asiakkuuksien johtamiseen.

“Tavoitteenamme on, että asiakkaat saavat meidän kanssamme toimimisesta aitoa kilpailuetua ja lisäarvoa kovenevassa kilpailutilanteessa, ja haluammekin tulevaisuudessa olla markkinoiden halutuin yhteistyökumppani. Sen eteen olemme valmiita tekemään myös jatkossa kovasti töitä”, Tuomas Monni sanoo.

Myynnin uusi suunnitteluohjelmisto tehostaa ja nopeuttaa toimintaa

LK Porras on parhaillaan ottamassa käyttöön uutta myynnin suunnitteluohjelmistoa, joka tulee Monnin mukaan tehostamaan yrityksen toimintaa laajasti monella rintamalla. Sen avulla tuotteiden suunnittelu tapahtuu nopeasti ja joustavasti, ja se nopeuttaa tilaus-toimitusprosessia merkittävästi.

Uusi suunnitteluohjelmisto mahdollistaa nopean ja erittäin visuaalisen tavan tehdä tarjouksia. Se on tärkeää asiakkaille, joiden omien projektien määräajat vaativat nopeaa ja tehokasta palvelua.

“Asiakkaamme näkevät paremmin jo tarjousvaiheessa, millaisia tuotteet ovat. Se tekee lisäksi koko myyntiprosessin hallinnan helpommaksi, koska mahdollisia muutoksia tarjouksiin on nopeampaa tehdä”, Monni kuvailee.

Uusi toimitusjohtaja ja myyntipäällikkö

LK Portaan työporukkaan on myös tullut muutoksia: tammikuussa LK Portaalla aloitti uusi toimitusjohtaja Kari Lappalainen ja Esa Salo puolestaan aloitti tehtävät myyntipäällikkönä joulukuussa. Voit lukea Karin ja Esan haastattelut blogistamme.

“Uudet henkilöt tuovat uusia ajatuksia ja uutta virtaa. Ilmapiiri on innostunut ja meininki on hyvä”, Monni summaa.

Tuomas Monni puolestaan siirtyi toimitusjohtajan tehtävistä kehityspäälliköksi, ja keskittyy myynnin suunnitteluohjelmiston ja tuotevalikoiman kehitykseen. Hän toimi 10 vuotta aktiivisesti isossa roolissa, ja siirtyi mielellään uusiin tehtäviin. “Pääsen paremmin käyttämään omia vahvuuksiani uudessa roolissa, ja aikaa perheellekin jää nyt enemmän”, hän sanoo.

Vuoden 2021 töitä

Minkälaisia projekteja LK Porras toteutti viime vuonna? Portaita ja muita tuotteita valmistettiin muun muassa Kirkkonummen Masalaan Arena-urheiluhalliin, Kuopion Portti -rakennuskokonaisuuteen, kouluihin, päiväkoteihin ja kauppoihin eri puolella Suomea.

Lue jutuistamme esimerkiksi yli 100 metrin korkuisten kierreportaiden valmistamisesta Metsä Groupin kahdelle tehtaalle ja Leppävirran uudenn Tokmannin portaista ja muista tuotteista.

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.

Valmistamme myös rappuralleja. Tilaa rappuralli kätevästi verkosta suoraan mittaan.

Katso videolta miten Suomen nopein porrastoimittaja toimii