Esa Salo on LK Portaan uusi myyntipäällikkö

Esa Salo aloitti hiljattain työt LK Portaan myyntipäällikkönä. Hänellä on kokemusta myyntityöstä 20 vuoden ajalta, joskin myytävät tuotteet vaihtuivat nyt täysin. Lue juttumme ja tutustu Esaan!

Salo on työskennellyt kauan päivittäistavara-alalla myyntitöissä syötävien ja juotavien parissa. ”Vaikka myynti on myyntiä ja siihen pätevät samat lainalaisuudet, tuotereppu meni kerralla uusiksi”, hän kuvailee.

Terästeollisuuden kanssa hän ei ole aikaisemmin ollut tekemisissä. Uutta ja ihmeellistä tuleekin Salon mukaan vastaan joka päivä. Rakennusala on Salolle kuitenkin tuttua, sillä hän on pääosakkaana rakennusyrityksessä.

LK Portaalle Salon houkutteli muun muassa se, että aiempi työ ei enää tarjonnut uusia haasteita, vaikka työ olikin liikkuvaa ja monipuolista – hän kaipasi itsensä haastamista ja uuden oppimista. Ensimmäisenä tiedossa on toimintaketjun opettelu alusta alkaen, Salo sanoo. Hän aikoo ryhtyä rakentamaan asiakaslähtöisempää toimintatapaa. Lähtökohtana on kysymys siitä, miten voidaan muuttua pelkästä myyjästä yhteistyökumppaniksi.

Uuden työn suhteen fiilis on hyvä. ”Pirun hyvä tunnelma täällä on. Tunsin alusta asti itseni tervetulleeksi. Kaikki ovat tulleet juttusille ja sanoneet käsipäivää.”

Leppävirta on Tampereen lähellä asuvalle Salolle tuttuu paikka, sillä hän on sieltä kotoisin ja hänellä on siellä myös mökki. Vapaa-ajalla hän suuntaa kesällä vesille tai matkoille moottoripyörällä, ja harrastaa motocrossia ja enduroa kuntoilumielessä.