LK Portaan uusi toimitusjohtaja on Kari Lappalainen

 

Johtotehtävissä metallialalla aiemminkin työskennellyt Kari Lappalainen aloitti työn LK Portaan toimitusjohtajana joulukuussa. Lue Lappalaisen taustasta ja uuden pestin herättämistä ajatuksista.

Ensimmäisinä työpäivinään Lappalainen on tutustunut firman henkilökuntaan ja tehtaaseen ja tutkinut erilaisia aineistoja ja LK Portaan aiempia vaiheita. “Täällä on hyvä henki, nuorekasta porukkaa ja kaikki ovat ottaneet tosi miellyttävästi vastaan. Tällä porukalla on helppo viedä asiaa eteenpäin, henkilöstö on ammattitaitoista”, hän kuvailee tunnelmia.

LK Portaalle Lappalainen siirtyy liiketoiminnan konsultoinnin parista omasta konsulttifirmastaan, jossa hän jättäytyy taka-alalle. “Tähän tehtävään hakeutumisen taustalla oli se, että etsin mielenkiintoista firmaa, jossa pystyisin olemaan aktiivisesti mukana  ja tekemään sen liiketoimintaa eteenpäinvieviä, kehittäviä asioita.”

Ala on Lappalaiselle tuttu siinä mielessä, että hän on ollut metalliteollisuuden palveluksessa erilaisissa johtotehtävissä ison osan urastaan 90-luvulta alkaen.

Liiketoiminnan kehittämisen konkari

59-vuotias Lappalainen tuo LK Portaalle mukanaan runsaasti kokemusta ja osaamista: hän on muun muassa ollut osaomistajana ja työskennellyt myyyntijohtajana jyväskyläläisessä teollisuuskalustevalmistaja Sovella Oy:ssä (nykyisin Treston Oy) yli kymmenen vuoden ajan.

Hän ollut myös toimitusjohtajana kolmessa eri teollisuusyrityksessä Jyväskylän seudulla, muun muassa raskaan kaluston jäähdytinjärjestelmiä valmistavassa Finnradiator Oy:ssä Suolahdessa,  ympäristöhuollon kuljetusjärjestelmiä, jäänhoitokoneita ja raskaan teollisuuden hydraulikoneikkoja valmistaneessa Stancon Oy:ssä ja teollisuusmaalausta ja metallien pintakäsittelyä harjoittavassa Top Speed Oy:ssä Jyväskylässä.

Lappalaisella on myös vahva koulutus liiketoiminnan ja myynnin kehittämiseen ja hän kouluttautunut muun muassa kansainvälisen projektiliiketoiminnan kehittämiseen Helsingin kauppakorkeakoulussa ja suorittanut hyväksytyn hallituksen jäsenen ja hallituksen puheenjohtajan koulutukset Keski-Suomen kauppakamarissa ja Hallituspartnereissa.

LK Porras: potentiaalinen ja kiinnostava toimija

LK Porrasta Lappalainen kuvailee potentiaaliseksi toimijaksi omalla liiketoimintasektorillaan Suomessa, ja siksi hän myös kiinnostui yrityksestä.  “Asiat on tehty järjestelmällisesti ja hyvin, joten perusta on hyvin hallussa. Yritystä onkin hyvä lähteä viemään tästä eteenpäin”, hän sanoo. Tarkempi suunnitelma siitä, miten yritystä lähdetään kehittämään syntyy lähitulevaisuudessa, kunhan tutustumisvaihe on saatu hallitusti toteutettua.

Suurimman osan urastaan Lappalainen on työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä, ja siirtymistä leppävirtalaiseen yritykseen hän kuvailee virkistäväksi vaihteluksi ja mielenkiintoiseksi uudeksi haasteeksi. Vankan kokemuksen lisäksi Lappalaisella on vahva halu tehdä työtä ja kehittää LK Porrasta pitkäjänteisesti.

Jyväskylässä asuva Lappalainen viettää vapaa-aikaa perheen kultaista noutajaa ulkoiluttamalla, seuraamalla jalkapalloa televisiosta ja livenä, lukemalla ja matkailemalla aina mahdollisuuksien mukaan. Talvella hän harrastaa hiihtämistä ja kesällä hänet löytää todennäköisimmin golffaamasta vaimonsa kanssa Jyvässeudun kentillä. Perheeseen kuuluvat vaimon lisäksi myös jo maailmalle muuttaneet lapset. Yksi tytär ja poika, jolla on jo kaksi lapsenlasta, asuvat Jyväskylässä, ja toinen tytär asuu toistaiseksi Venäjällä.

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.

Valmistamme myös rappuralleja. Tilaa rappuralli kätevästi verkosta suoraan mittaan.

Katso videolta miten Suomen nopein porrastoimittaja toimii