Uudistuksia ja kasvua – mitä LK Portaalle kuuluu?

”Voi olla tyytyväinen”, kommentoi LK Portaan tilannetta Kari Lappalainen, joka aloitti yrityksen toimitusjohtajana vuoden 2021 lopulla. Syitä tyytyväisyyteen on useita – lue niistä alta tarkemmin.

Liikevaihto on kasvanut merkittävästi

LK Portaan liikevaihto kasvoi viime vuonna noin 40 % edellisestä vuodesta, Lappalainen kertoo. ”Itse asiassa budjetti oli 4,2 miljoonaa ja liikevaihtoa oli 4,7 miljoonaa, eli meni reilusti yli sen, mitä tavoiteltiin.” Hän kuitenkin lisää, että liikevaihto ei ole ainoa mittari, vaan haussa on kannattavuus, ja toimintaa tehostettiin viime vuonna merkittävästi. ”Tulosta pystyttiin tekemään kohtuullisesti.”

Viime vuoden alkupuolella muun muassa teräksen hintoja nostanut Ukrainan sota ei myöskään loppujen lopuksi vaikuttanut LK Portaan työhön merkittävästi. ”Teräksen hinnat ampaisivat alkuvuonna rajuun kasvuun, ja silloin mietimme saatavuutta ja varauduimme lisähankinnoin. Nyt raaka-aineiden hinnoissa ollaan samalla tasolla kuin ennen sodan alkua.”

Asiakaslähtöisyys toiminnan ytimessä

LK Portaalla on organisoitu työtehtäviä uudelleen, ja tehtäväkuvat ovat Lappalaisen mukaan selkiytyneet. Myös kehittämistyötä on tehty paljon.

Lisäksi yrityksen strategia uudistettiin, ja toimintaa ohjaaviksi arvoiksi Lappalainen mainitsee asiakaslähtöisyyden, kannattavuuden, luotettavuuden ja kehityshalun. ”Kunnioitamme asiakkaitamme, pyrimme ymmärtämään heidän tarpeitaan ja palvelemaan heitä mahdollisimman hyvin, ja ylitämme aina asiakkaan odotukset.”

LKDS-suunnittelutyökalu toi merkittäviä muutoksia

Yksi viime aikojen muutoksista on ollut uuden suunnittelutyökalun käyttöönotto, jota Lappalainen kuvailee merkittäväksi edistysaskeleeksi yrityksen toiminnan kehittämisessä.

LKDS eli LK Design System on LK Portaan suunnittelutyökalu, joka tekee portaiden tilauksesta nopeampaa, tehokkaampaa ja joustavampaa. Sen ansiosta LK Porras voi toimittaa 3D-mallin vakiotuotteista jo tarjouksen yhteydessä, eikä erillistä, aikaa vievää suunnitteluprosessia enää tarvita. Lue täältä lisää tilauksia nopeuttavasta LKDS:stä.

Lappalainen mainitsee myös investointien merkityksen kehityksen eteenpäin viemisessä. ”Laitteet ja muut työkalut pidetään kunnossa, jotta ihmisten on helppo tehdä töitä.” Investointeihin on tarkoitus panostaa myös jatkossa toiminnan kehityksen ja laajenemisen myötä.

Myös vuosi 2023 näyttää Lappalaisen mukaan hyvältä. Myynti on lähtenyt alkuvuonna hyvin liikkeelle ja tavoitteena on saavuttaa 10 %:n kasvu sekä liikevaihdon että tuloksen osalta vuoden aikana.

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.

Valmistamme myös rappuralleja. Tilaa rappuralli kätevästi verkosta suoraan mittaan.

Katso videolta miten Suomen nopein porrastoimittaja toimii