Uudet työntekijämme koulutetaan LK Portaan tiloissa

LK Portaan tiloissa on parhaillaan käynnissä neljän uuden työntekijän koulutus – he oppivat heti käyttämään yrityksen laitteita ja pääsevät osaksi työporukkaa. Koulutuksesta vastaa EduTec Oy. Katso, miten järjestely toimii.

Julkaisujamme seuranneet saattoivat huomata maaliskuussa artikkelimme, jossa kerrottiin mahdollisuudesta hakea RekryKoulutuksen kautta LK Portaalle tuotantotyöntekijäksi. Hakijoita tuli hyvin, ja koulutukseen valittiin neljä henkilöä. Koulutus on nyt käynnissä, ja kysyimme koulutuksesta vastaavan EduTecin Harri Kilpeläiseltä, miten se toimii.

RekryKoulutuksen ohjaajat ovat EduTecin väkeä. Osallistujat puolestaan ovat eri aloilta, kuten rakennusalalta ja kiinteistöpalveluitten puolelta tai heillä on vähäistä kokemusta sähkö- ja metallialtalta.

Kaikki koulutuksen hyväksyttävästi suorittavat työllistyvät LK Portaalle. RekryKoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.

Sujuva siirtymä uuteen työpaikkaan

“Käytännössä koulutuksen ajatuksena on, että kun koulutus päättyy kahden kuukauden kohdalla, oltaisiin perehdytty niin hyvin, että ollaan jo osa työporukkaa. Siirtymävaihetta ei tule ollenkaan”, Kilpeläinen kuvailee.

Koulutettaville EduTecin RekryKoulutus siis tarjoaa mahdollisuuden päästä heti toimiin ja oppia käytännössä. Koska koulutus tapahtuu tulevassa työpaikassa, laitteet, työkaverit ja työpaikka tulevat nopeasti tutuiksi, ja koulutuksen päätyttyä perehdytykselle ei ole tarvetta.

Ajatuksena on myös madaltaa kynnystä: työpaikan voi saada, vaikka kaikkia vaadittavia taitoja ei vielä ole, sillä ne opetellaan lyhyen ja tehokkaan koulutuksen aikana.

Koulutus LK Portaalla kestää yhteensä 40 päivää, ja se on tällä hetkellä puolessa välissä. Koulutus on sujunut hyvin, LK Portaan ryhmän pääkouluttajana toimiva Kilpeläinen kertoo. “Tänäänkin oltiin tuotannon työtehtäviä tekemässä, ja koulutettavat ovat jo osa työporukkaa ja osaavat tehdä töitä omatoimisesti.”

Uusia osaavia työntekijöitä yrityksille

Myös yrityksille järjestelystä on hyötyä. Koulutus räätälöidään yritysten tarpeiden mukaan, ja uudet työntekijät tuntevat työn aloittaessaan jo talon tavat ja osaavat työnsä. Kilpeläinen kertoo, että erityisesti RekryKoulutuksesta hyötyvät yritykset, joilla on vaikeuksia löytää työntekijöitä suorarekrytoinnin kautta.

EduTec on erikoistunut erityisesti teknisen alan koulutuksiin, ja sen perustajat ovat taustaltaan ammattikoulun opettajia. “RekryKoulutukset järjestetään pienelle porukalle, tehokkaasti ja nopeasti. Kouluttajat ovat omien alojensa asiantuntijoita, jotta pystytään antamaan parasta mahdollista koulutusta”, Kilpeläinen sanoo.

Tulevan työpaikan työtiloissa järjestettävä rekrykoulutus on Suomessa uusi lähestymistapa – perinteisesti koulutus tapahtuu lähiopetuksena kouluttajan omissa tiloissa. Kilpeläinen arvioi, että työelämän tarpeista lähtevä koulutus tulee jatkossa olemaan isossa roolissa.

Myös LK Portaalla on pidetty järjestelystä. “Olemme olleet erittäin tyytyväisiä koulutuksen laatuun. Järjestely on ollut meille vaivaton ja hyvänä puolena tässä on se että koulutettavat pääsevät harjoittelemaan suoraan meidän tuotantokoneilla ja laitteilla”, sanoo LK Portaan Tuomas Monni.

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.

Valmistamme myös rappuralleja. Tilaa rappuralli kätevästi verkosta suoraan mittaan.

Katso videolta miten Suomen nopein porrastoimittaja toimii