LK Portaan sponsoroima Otto Invenius loisti jälleen Holmenkollenilla

Ampumahiihtäjä Otto Invenius teki historiaa Holmenkollenilla Suvi Minkkisen kanssa: Suomi pääsi ensimmäistä kertaa palkintopaikalle parisekaviestissä. Lue jutusta Inveniuksen tuoreet kuulumiset huiman suorituksen jälkeen!

Sunnuntaina koettiin hurjan jännittäviä hetkiä ampumahiihdon maailmacupissa, ja tiukan kisan päätteeksi Otto Invenius ja Suvi Minkkinen suoriutuivat kolmannelle sijalle parisekaviestissä Oslon Holmenkollenilla.

Ampumahiihtocupeissa ei ole hetkeen Suomen mitalisuorituksia myöskään nähty, vaan edellisen kerran palkintokorokkeella nähtiin vuonna 2020 uransa lopettanut Kaisa Mäkäräinen. Eikä siinä kaikki – Suomen viestijoukkue ei ole yltänyt moisiin saavutuksiin 25 vuoteen!

Voiton kisassa vei Norja, ja toiseksi tuli Ruotsi.

”Eilinen kisa oli kyllä hieno. Jännitti hurjasti ja adrenaliinitaso nousi, mutta onnistuin. Hiihtäminen ei tuntunut pahalta, kun jalat pelasivat hyvin”, Otto Invenius kuvailee.

Ampuminen sujui, mutta viimeisen paikan viimeinen taulu sai hieman huolestumaan. ”Varapaukun aikana täristi ja pikkasen ehdin huolestua, mutta tulihan se sieltä alas.”

Kisassa oli mukana maailmantähtiä, ja yleisö kannusti heitä rajusti, mikä lisäsi haastavuutta. ”⁠Nyt tämä on koettu. Eiköhän se seuraava samanlainen koitos ole helpompi, kun tietää että onnistuminen on mahdollinen”, Invenius sanoo.

Sunnuntain voittoa Invenius ei vielä ehtinyt juuri juhlia, vaan heti kisan jälkeen Invenius ja Suvi Minkkinen joutuivat hurjaan pyöritykseen. ”Olihan melkoista meininkiä. Koko ajan tuntui siltä, että oltiin menossa väärään suuntaan ja kaikesta vähän myöhässä.” Lisäksi maanantaina oli oltava jo Oslon lentokentällä  aamuvarhain – seuraava etappi on Salt Lake Cityn kisat.

Seuraavat koitokset eivät vielä maanantaina olleet mielessä: ”Sen verran pää on vielä mukana eilisessä kisassa, ettei tässä pysty oikein ajattelemaan tulevia”, Invenius tunnusti.

LK Porras on Leppävirralta kotoisin olevan Otto Inveniuksen ylpeä sponsori. Katso täältä Oton aiempi haastattelu.

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.

Valmistamme myös rappuralleja. Tilaa rappuralli kätevästi verkosta suoraan mittaan.

Katso videolta miten Suomen nopein porrastoimittaja toimii