Ampumahiihtäjä Otto Invenius

LK Porras onnittelee ampumahiihtäjä Otto Inveniusta

Ampumahiihtäjä Otto Invenius

Ampumahiihtäjä Otto Invenius

LK Porras on sponsoroinut ampumahiihtäjä Otto Inveniusta jo monen vuoden ajan. Leppävirralta kotoisin oleva urheilija voitti nuorten EM-kisoissa kaksi hopeamitalia sekä muutama päivä sitten alle 22-vuotiaiden MM-hopeaa.

Juttelimme ampumahiihtäjä Otto Inveniuksen kanssa, kun hän palasi parin viikon kisamatkalta Euroopasta Suomeen tammikuussa. Sloveniassa hän osallistui nuorten ampumahiihdon EM-kisoihin ja voitti hopeaa pikakilpailussa ja takaa-ajossa. “Sujui aika nappiin”, Invenius totesi hyväntuulisena puhelimessa. “Meillä oli tosi hyvä ryhmähenki ja porukka, ja koko joukkue suoritti hyvin. Sattui hyvä tuuri, että kelit oli mahtavat ja aurinko paistoi.”

Ennen Slovenian kisoja hän osallistui Slovakiassa IBU-cupiin, joka on ampumahiihdon maailmancupia alempi kansainvälisen ampumahiihdon sarjataso. Siellä hän sijoittui 30 parhaan joukkoon.

26.2.2022 Invenius voitti nuorten MM-hopeaa Yhdysvalloissa.

Leppävirralta maailman huipulle

Invenius edustaa Leppävirran Soisalon ampumahiihtäjiä, ja LK Porras on sponsoroinut Inveniusta jo useamman vuoden ajan. “He halusivat lähteä tukemaan nuorta urheilijaa. Yhteistyöt ovat aika harvassa silloin, kun näkyvyyttä ei vielä ole. On mahtavaa, kun sellaisia löytää”, Invenius kertoo.

LK Portaan Tuomas Monni kertoo, että sponsoroinnin taustalla on halu tukea paikallisia, huipulle pyrkiviä urheilijoita. “Otto on hieno esimerkki siitä, että myös Leppävirralta on mahdollista nousta maailman huipulle. Siihen on tarvittu paljon kovaa ja päämäärätietoista työtä.”

LK Portaalla on seurattu tarkasti Inveniuksen uraa. “Oton taustajoukot ovat hoitaneet taustatyön mainiosti, meitä on pidetty ajan tasalla säännöllisesti. Sen takia huippusuorituskaan ei tullut yllätyksenä”, Monni sanoo.

Suomen lupaavimpia ampumahiihtäjiä

Invenius kertoo, että ajatteli jo pienempänä ryhtyvänsä urheilijaksi. Hän ehti harrastaa useita lajeja, mutta seurasi lopulta ampumahiihtoa harrastavaa isoveljeään Tuukkaa. Lajin pariin veti myös sen monipuolisuus esimerkiksi maastohiihtoon verrattuna. Veljekset kiersivät yhdessä kansainvälisiäkin kisoja, mutta Tuukka Invenius on sittemmin jättänyt kilpaurheilun terveyssyistä.

Vuonna 2000 syntynyt Invenius muutti Vuokattiin urheilulukioon 15-vuotiaana, ja on pärjännyt mainiosti. Ensimmäisen kansainvälisen arvokisamitalin hän voitti jo vuonna 2019 nuorten MM-kilpailuissa alle 19-vuotiaiden pikakilpailussa. Inveniusta pidetäänkin yhtenä Suomen lupaavimmista ampumahiihtäjistä.

Invenius eroaa muista Suomen ampumahiihtäjistä mitä valmennukseen tulee, sillä häntä valmentaa ruotsissa asuva isobritannialainen Adam Adamson. “Ollaan tehty yhteistyötä viime vuosi. Sitä kautta on tullut paljon uusia näkökulmia ja enemmän tavoitteellisuutta tähän hommaan,” Invenius kuvailee. “Innolla odotan, mitä tuleva tuo tullessaan.”

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.