Esikoululaisia vierailulla LK Portaalla

”Miten porras saadaan paikalleen? Paljonko porras maksaa? Kauanko menee tehdä porras?” Muun muassa näitä kysymyksiä kuulimme, kun paikalliset eskarilaiset tutustuivat LK Portaan toimintaan.

Viime viikolla paikallinen Leppäkertun koulun eskariryhmä Tähdet vieraili LK Portaalla. Aiemmin he olivat tutustuneet paikalliseen vanhainkotiin, mutta nyt oli vuorossa hieman erilainen yritys. Innokkaat eskarilaiset saivat nähdä koko prosessin suunnittelusta valmistukseen, kun koko ryhmä tutustui myös tuotantotiloihin.

Vierailu alkoi yrityksen pihalla, jossa heitä odotti lyhyt esittely yrityksen toiminnasta. Sen jälkeen heille jaettiin huomioliivit ja suojalasit, ja lähdettiin kierrokselle. Jo ulkona heräsi teräviä ja olennaisia kysymyksiä: ”miten portaat saadaan paikalle?” LK Portaan Tero Eklund ja Kimmo Kaltiala vastasivat, että portaat asennetaan yleensä asentajien toimesta osista kasaten, ja usein tarvitaan myös nosturia. Tässä vaiheessa tutustuttiin myös trukkiin, jota tarvitaan usein tuotannossa, ja sen toiminta herätti paljon kiinnostusta. Ulkona käytiin vielä läpi erilaisia tuotteita ja selitettiin erilaisten pintakäsittelyjen erot sekä käytiin läpi lasten kysymyksiä.

Tuotantotiloissa eskarilaiset pääsivät näkemään monipuolisesti erilaisia työvaiheita. He seurasivat kiinnostuneina, miten erilaiset koneet toimivat ja millainen prosessi portaiden valmistus on. Erästä eskarilaista pohditutti kaareva käsijohde, ja siihen saatiin konkreettinen vastaus, kun Kimmo ja Tero esittelivät taivutuskonetta. Sekä eskarilaisia että opettajia kiinnosti, miten LK Portaalle pääsee töihin ja Kimmo ja Tero kertoivat omista poluistaan LK Portaalle.

Vierailun kohokohta oli tapaaminen suunnittelijan kanssa. Konetekniikan diplomi-insinööri ja asiantuntija Tuomas Salomäki LK Portaalta kertoi lapsille innostavasti työstään ja siitä, miten hän suunnittelee portaikkoja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Lapset esittivät uteliaita kysymyksiä ja kuuntelivat tarkkaavaisina Tuomasta. Hänen esityksensä herätti ihastusta, kun hän näytti, miten erilaiselta asiat näyttävät tietokoneen ruudulla, ja kuinka tärkeää esimerkiksi mittaaminen ja matematiikka ovat. ”Tietokoneen näytöltä on hankala sanoa, onko jokin asia pieni vai iso. Tämä on vähän niin kuin Minecraft”, demonstroi Tuomas.

Lapset saivat paljon uusia oivalluksia esityksestä. He saivat auttaa Tuomasta piirtämään erilaisia portaita ja Seppo, kuten lapset erään talon asukkaan nimesivät, sai upeat pinkit kierreportaat ja siniset suorat portaat taloonsa yhteistyössä suunnittelijan kanssa. Tuomas kertoi vielä mielenkiintoisimmista työtehtävistään ja projekteistaan sekä siitä, mikä on parasta insinöörinä toimimisessa.

Vierailun päätteeksi nautittiin pillimehut ja keksit ja eskarilaiset saivat mukaansa pieniä tarroja yrityksen logolla varustettuna. Kun heiltä kysyttiin, mikä oli parasta vierailussa, vastaus oli yksimielinen: ”kaikki!” Reilu puolet lapsista oli jo sitä mieltä, että heistä tulee isona insinöörejä tai hitsaajia.

LK Portaan hallinnosta vastaava Sonja Monni kertoi, että he olivat iloisia voidessaan tarjota eskarilaisille mahdollisuuden tutustua heidän toimintaansa.

”Eskarilaiset olivat todella innostuneita vierailusta. Toivottavasti LK Portaasta puhutaan perheissä enemmän nyt”, Sonja kertoo.

Tyytyväisinä ja innostuneina eskarilaiset lähtivät takaisin kouluun, uusia kokemuksia ja tietoa taskussaan. Toivottavasti vierailu oli opettavainen ja innostava kokemus eskarilaisille, ja se antoi heille arvokasta tietoa erilaisista ammateista ja yritystoiminnasta. Kiitos vierailusta!

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.

Valmistamme myös rappuralleja. Tilaa rappuralli kätevästi verkosta suoraan mittaan.

Katso videolta miten Suomen nopein porrastoimittaja toimii