Ampumahiihtäjä Otto Inveniuksen kuulumisia

LK Portaan toimitusjohtaja Kari Lappalainen kutsui ampumahiihtäjä Otto Inveniuksen lounaalle. Keskustelimme menneestä ja tulevasta; Otolla menee hyvin, ja tavoitteita ensi kaudelle on jo asetettu.

Tapasimme ampumahiihtäjä Otto Inveniuksen Leppävirralla lounaan yhteydessä, kun Kari Lappalainen kutsui hänet tapaamiseen. Lounaan ohella Otto kertoi menneestä kaudesta sekä raotti hieman tulevaisuuden haaveitaan hiihdon parissa.

Haaveena omat henkilökohtaiset mitalit ja talviolympialaiset

Viime vuoden maaliskuussa Holmenkollenilla Otto Invenius voitti ampumahiihdon parisekaviestin Maailmancupin pronssia Suvi Minkkisen kanssa. ”Jännitti ihan hirveästi”, ampumahiihtäjä kuvailee edelleen tuntemuksiaan lähdöstä. Pian Holmenkollenin jälkeen Invenius lähti kisamatkalle Utahiin. Amerikan matkalla ehti tutustua myös paikalliseen elämään ja kulttuuriin sekä käydä katsomassa NHL-ottelun. ”Itse aloitus-show oli näyttävä, mutta katsomossa pelin aikana oli hieman laimea tunnelma”, hän kuvailee. Murtunut peukalo aiheutti keväällä haasteita niin hiihdossa kuin ampumisessakin. Peukalo kuitenkin parantui hyvin ja loppukausi menikin oikein mukavasti.

Tulevalle kaudelle Otto Invenius tavoittelee ennen kaikkea omia henkilökohtaisia mitaleja ampumahiihdossa. Ajatukset häämöttävät myös jo parin vuoden päässä olevissa talviolympialaisissa: ”Olisihan se mahtava päästä hiihtämään olympialaisissa ja tuoda mitali kotiin. Menneellä kaudella tein samoilla seuduilla kauden parhaat henkilökohtaiset suoritukseni ja parisekaviestikin onnistui kivasti.”

Tavoitteita tulevalle kaudelle siis riittää ampumahiihdon saralla. Invenius kertoo, että tänä vuonna hän myös opettelee syömään riittävästi: ”Treenipäivien kulutus on yli 7000 kaloria, eli ruokaa pitää muistaa syödä, jotta kehitystä tapahtuu.”  Treenit sujuvat tällä hetkellä hyvin, ja juoksua, pyöräilyä ja rullahiihtoa tulee treenattua paljon. ”Fischerin sukset ovat tällä hetkellä hyvät ja ase toimii mukavasti, eli sen puoleen ei ole valittamista.”

Matkustelun vastapainoksi perheen kanssa olemista

Matkailua kisojen ja leirien vuoksi tulee paljon. Ampumahiihtäjä kertoo olevansa kotona noin 100 päivää vuodessa. Matkoja tulee siis paljon ja se kuuluu osittain myös lajin luonteeseen. ”Onneksi on mukavia reissukamuja ja välillä saa myös pisteiden valossa valita oman huoneenkin” hän kertoo ja viittaa siihen, että yksinoloa ei juuri matkoilla ole. Niinpä joukkueet ovat kehittäneet järjestelmän, jossa aina ampumahiihdon cupin sen hetken pisteissä parhaalla sijalla oleva saa valita ensimmäisenä yöpaikkansa esimerkiksi hotellista. ”Usein tulee valittua oma huone”, Invenius naurahtaa.

Suomessa ollessa hän viettää aikaa perheensä kanssa mutta matkustelua tulee myös Rovaniemelle, jossa Oton avopuolison Emilian perhe asuu. Tämä sopii myös Inveniukselle, joka siirtyi Ounasvaaran hiihtoseuran riveihin maastohiihdossa. Soisalon ampuhiihtäjiin hän silti edelleen kuuluu. ”En koe tarvetta vaihtaa seuraa ampumahiihdossa”, ampumahiihtäjä kertoo päättäväisesti.

Uusi aluevaltaus hiihdon kylkeen

Uutena aluevaltauksena Otto Inveniuksella on nyt videot, joita hän tekee YouTubeen. ”Kuvaaminen on mukavaa, mutta editoinnissa menee aikaa.” Invenius vitsaileekin, että joutuneekohan kohta palkkaamaan jonkun editoimaan videot, kun materiaalia kertyy muttei aikaa videoiden tekemiseen muuten ole.

Lounaan ohessa muutamat ihmiset tunnistivat Inveniuksen ja tulivat onnittelemaan saavutuksista. Paikkakunnalla ollaankin selkeästi ylpeitä nuoresta ampumahiihtäjästä. Tunnettuutta on menestyksen myötä tullutkin paljon, mikä myös näkyy sponsorisopimuksissa. ”Tällä hetkellä tilanne sponsoreiden suhteen on todella hyvä ja yhteydenottoja myös yrityksiltä suoraan on tullut. Haluan silti jatkaa myös alkuperäisten sponsoreiden kanssa, olettehan tukeneet minua alusta saakka”, Otto Invenius kertoo. LK Porras jatkaakin mielellään ja ylpeänä ampumahiihtäjän sponsorointia myös tulevalla kaudella.

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.

Valmistamme myös rappuralleja. Tilaa rappuralli kätevästi verkosta suoraan mittaan.

Katso videolta miten Suomen nopein porrastoimittaja toimii