Liian lyhyt porras ja muut haasteet – miten niistä on LK Portaalla selvitty?

Mitä tapahtuu, jos valmistettua porrasta ei saada paikan päällä kiinnitettyä seinään tai se ei ole tarpeeksi pitkä? Silloin etsitään paras mahdollinen ratkaisu ja hyödynnetään ammattitaitoa. Katso jutusta, minkälaisia ongelmia LK Portaalla on nähty, ja miten ne on ratkaistu.

LK Porras valmistaa huiman määrän portaita vuodessa, ja niitä asennetaan eri puolille Suomea. Ongelmia tulee vastaan vain satunnaisesti, mutta niitä kyllä tapahtuu – kuten kaikilla aloilla.

“Ihmisiä kun ollaan, virheitä voi sattua myynnissä, suunnittelussa, tuotannossa tai asennuksessa. Virheiden sattuessa punnitaan ammattitaito – miten hyvin ja nopeasti ongelmatilanteet saadaan korjattua”, sanoo Oskari Monni LK Portaan myynnistä.

LK Porras käyttää asennuksessa taitavia ja kokeneita tiimejä, jotka osaavat ratkaista haasteita lennossakin. Lisäksi LK Portaalla autetaan mielellään asiakkaita kaikissa porrastyypin valintaan, portaan tilaamiseen ja sen asentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntemuksemme ja kokemuksemme myötä osaamme kertoa, mikä on paras ratkaisu kuhunkin kohteeseen.

Katso alta, minkälaisia haasteita vastaan tulee, ja miten LK Porras ne ratkaisee.

Porrasta ei saada kiinnitettyä

Monni sanoo, että teräsporras ei leiju eikä veny. Mitä se tarkoittaa? Porras täytyy saada kiinni seinään, ja sen mittojen on oltava kohdallaan. Juuri näihin kahteen asiaan liittyvät myös useimmiten haasteet asennuspaikalla.

Yleensä porras kiinnitetään betoniin tai puuhun, ja jos vastassa onkin terästä, kiinnitys ei onnistu samalla tavalla. Kiinnittäminen erilaisiin materiaaleihin aina onnistuu, mutta se saattaa vaatia lisäosien valmistamista.

Virheet mitoissa

Pienetkin virheet portaat mitoissa saattavat aiheuttaa suurta päänvaivaa, ja virheet usein havaitaan vasta asennuspaikalla. Mittavirheet ratkaistaan lisäosien avulla tai porrasta muokkaamalla. Kokonaan uuden tuotteen valmistaminen on erittäin harvinaista, mutta sekin saattaa äärimmäisen haastavassa tilanteessa tulla kyseeseen.

Virheet pakkaamossa

Porrasta pakatessakin sattuu joskus virheitä. Jos jokin osa puuttuu, ratkaisu kyllä löydetään. “Myyjäkin on käynyt kerran ajamassa puuttuvan tolpan Punkaharjulle, eikä asennus tai käyttöönotto viivästynyt lainkaan.”

Vinkkejä portaan tilaajalle

LK Portaalla ongelmat saadaan aina ratkaistua, mutta muutamat pienet asiat takaavat sen, että asennuksessa ei tule vastaan haasteita eikä viiveitä ja asiakas saa juuri haluamansa portaan.

Useimmiten ongelmat on onnistuttu ratkaisemaan niin, että asennus ei ole viivästynyt, mutta jos asennus sattuu kiireiselle sesongille tai etäisyydet ovat pitkiä, korjauksen tekeminen voi olla hitaampaa. Ja lisäksi parasta jälkeä tulee silloin, kun porrasta ei tarvitse muokata eikä siihen tarvita lisäosia.

Katso alta vinkkimme asiakkaille:

Kommunikaatio

Monni sanoo, että asiakkaan kanssa pidetään mielellään videopalaveri, että virheet päästään väistämään etukäteen.

“Kommunikaatio on tosi tärkeää, ja se, että saadaan viesteihin vastaukset. Jos rakennuskohteessa on jotain poikkeavaa, haasteita ei osata aina arvata. Aina tulee uusia juttuja”, Monni kuvailee.

On myös hyödyllistä ilmoittaa LK Portaalle, jos rakennuskohteessa on tapahtunut muutoksia portaan suunnittelun jälkeen.

Suunnittelu

Työmaalla täytyy olla jo paljon valmista ennen kuin porras voidaan asentaa – esimerkiksi pihojen täytyy olla valmiit. Tämä kannattaa huomioida asennuksen aikatauluttamisessa.

Kiinnityksiin löytyy myös monenlaisia ratkaisuja eri materiaalien mukaan, mutta esimerkiksi PVP-seinään täytyy asentaa kiinnityspuukot jo seinän pystytysvaiheessa. Portaiden ostamista ei siis kannata jättää siihen vaiheeseen, kun seinät on jo pystyssä.

Koko prosessi sujuu nopeasti, kun portaan asennuksen vaatimukset ja sille sopiva ajankohta huomioidaan hyvissä ajoin.

Apua 3D-malleista

3D-mallit auttavat merkittävästi erilaisten virheiden välttämisessä. LK Portaan oma LKDS-suunnittelujärjestelmä tuo prosessiin läpinäkyvyyttä: “Asiakas tietää jo tilatessa, minkä näköinen tuote on tulossa, ja esimerkiksi korkomuutokset voidaan tehdä helposti”, Monni kuvailee.

Rakennuslain muutoksen myötä kohteista tulee olla jatkossa 3D-mallit – ja kun portaan 3D-mallit voidaan sijoittaa asiakkaan 3D-malliin, virheet vähenevät.

Ota meihin yhteyttä, mikäli kaipaat tietoja erilaisista porrasratkaisuista, haluat kuulla lisää suunnittelujärjestelmästämme tai tehdä tarjouspyynnön!

LK Porras

LK Porras Oy valmistaa, toimittaa ja asentaa teräskierreportaita, suoria teräsportaita ja niihin liittyviä rakenteita teollisuudelle ja rakentajille. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Savossa Leppävirralla, jossa perheyrityksemme perustettiin vuonna 1974.

Valmistamme myös rappuralleja. Tilaa rappuralli kätevästi verkosta suoraan mittaan.

Katso videolta miten Suomen nopein porrastoimittaja toimii